Les Gîtes au fil du Loison

Email:    Info line: +33 615 322 305

De Meuse en de Loison

room

De route au fil du Loison

De Loison is een kleine rivier van 52,8 km lang, stromend van zuid naar noord in het departement Meuse (55). De bron ligt op 211 m hoogte in het dorp Loison en de rivier komt ten noorden van het dorp Quincy-Landzécourt uit in de Chiers.
De Loison passeert 13 dorpen (stroomafwaarts)vanaf Loison tot Quincy-Landzécourt. En over deze dorpen gaat deze route.


LOISON
dorpen langs de rivier
Naar de route au fil du Loison
room

Toerisme in het departement Meuse

Een website over het toerisme in Noord-Frankrijk, vanuit de vallei van de Meuse, tot ver over de Belgische grens, direct bij de Ardennen tot aan Verdun in het zuiden. Maar ook de musea in Metz, Luxemburg stad, Nancy, Reims en vele andere steden.
Dus… onuitputtelijke informatie voor de toerist in dit schitterende gebied. Veel aandacht voor natuur en de dorpen terwijl ook de eerste wereldoorlog niet vergeten wordt.

MEUSE
Toerisme tips,
cultureel erfgoed,
natuur, en nog veel meer.
Naar de toeristische informatie

De Loison:

een kleine eigenwijze rivier die ontspringt in het noorden van de Meuse bij het dorpje Loison. Hij stroomt langs o.a. Dombras en Louppy-sur-Loison en komt na 52 km uit in de Chiers. En die Chiers eindigt weer zoals zovele stromen en rivieren in de grote Maas

De Meuse:

het mooiste departement in het noorden van Frankrijk, met een schat aan natuur, een overweldigende geschiedenis en grote rijkdom aan cultuur erfgoed. Het groene departement waar het goed fietsen en wandelen is.

Reserveringen

Johan & Veronique Geerts
Vaste telefoon: +33 329 883 179
Mobile telefoon: +33 615 322 305
E-mail:
Niewsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?