Les Gîtes au fil du Loison

Email:    Info line: +33 615 322 305

De Meuse en de Loison

room

De route au fil du Loison

De Loison is een kleine rivier van 52,8 km lang, stromend van zuid naar noord in het departement Meuse (55). De bron ligt op 211 m hoogte in het dorp Loison en de rivier komt ten noorden van het dorp Quincy-Landzécourt uit in de Chiers.
De Loison passeert 13 dorpen (stroomafwaarts)vanaf Loison tot Quincy-Landzécourt. En over deze dorpen gaat deze route.


LOISON
dorpen langs de rivier
Naar de route au fil du Loison
room

Departement Meuse

Een uniek department in het noorden van Frankrijk. De vallei van de Maas maakt deze streek groen en vol natuur.
Rijk aan cultureel erfgoed en geschiedenis. De vele bezoekmogelijkheden worden voor u omschreven en geven ook de mogelijkheid om met een gids enkele belangrijke plaatsen te bezoeken.

MEUSE
Cultureel erfgoed,
natuur, en nog veel meer.
Naar de toeristische informatie

room

Eerste wereldoorlog

De eerste wereldoorlog is onlosmakelijk verbonden met de Meuse-Argonne streek. "La Grande Guerre" is een begrip dat bij ale Fransen emoties oproept. Elke familie kent de oudstrijders, de grootvaders en overgrootvaders die gestorven zijn voor vrijheid en het vaderland. Het noorden van de Meuse werd gedurende de gehele oorlog bezet door de Duitsers.

1914-1918
de eerste wereldoorlog
Naar de oorlogsinformatie

De Loison:

een kleine eigenwijze rivier die ontspringt in het noorden van de Meuse bij het dorpje Loison. Hij stroomt langs o.a. Dombras en Louppy-sur-Loison en komt na 52 km uit in de Chiers. En die Chiers eindigt weer zoals zovele stromen en rivieren in de grote Maas

De Meuse:

het mooiste departement in het noorden van Frankrijk, met een schat aan natuur, een overweldigende geschiedenis en grote rijkdom aan cultuur erfgoed. Het groene departement waar het goed fietsen en wandelen is.

Reserveringen

Johan & Veronique Geerts
Vaste telefoon: +33 329 883 179
Mobile telefoon: +33 615 322 305
E-mail:
Niewsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?